Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Waarom het bijzondere verhaal van Rondeel zo inspirerend is

Zes keer per jaar komt een aantal locatieverantwoordelijken en samenwerkers uit de regio samen. We willen elkaar graag informeren over allerlei ontwikkelingen binnen Hutten. Maar ook bespreken we hoe we kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van onze teams op de locaties. En om deze dagen ook nog een leerzaam tintje mee te geven proberen we dit ook altijd te koppelen aan een bezoek aan de Hutten Ideeëntuin, aan een leverancier of held van De Guijt. Op vrijdag 16 oktober was het weer tijd voor zo'n bijeenkomst en reisden we af naar Barneveld, voor een bezoekje aan onze leverancier van Rondeel-eieren.

Hutten zoekt continu naar mogelijkheden hoe zij een positieve bijdrage aan een gezonde en duurzame samenleving kan leveren. Met De Guijt hebben wij een duurzaam huislabel dat hieraan meehelpt. Producten van De Guijt moeten aan strenge voorwaarden op het gebied van duurzaamheid voldoen. Hutten kan daarom de herkomst van ieder product van De Guijt herleiden. Met andere woorden: we hebben de keten van grond tot mond in kaart. Het is dan ook belangrijk dat onze samenwerkers het verhaal van De Guijt kennen. Om vragen van gasten te beantwoorden, maar ook omdat ze dan beter begrijpen waarom Hutten een eigen duurzaam huismerk heeft. En wie kan het verhaal van zijn eigen product nu beter vertellen dan de teler of de boer?

De boer op
We werden welkom geheten bij Rondeel door Erik-Jan Brandsen, die ons meenam in het verhaal van Rondeel. Hij gaf uitleg over waarom het systeem waar Rondeel mee werkt zo uniek is. In het duurzame concept van Rondeel is ruimte ingericht voor zaken als dierenwelzijn, milieu, landschappelijke inpasbaarheid, inkomen voor de pluimveehouder, voedselveiligheid en arbeidsparticipatie. Rondeel is zo gebouwd dat er ruimte is voor de eerste en natuurlijke levensbehoeftes van een kip: eten, drinken, rusten, eieren leggen, scharrelen en stofbaden. Wat dit systeem zo bijzonder maakt, is dat de natuur eigenlijk naar binnen is gehaald. De kippen van Rondeel maken veel meer gebruik van de scharrel- en stofbadmogelijkheden dan bij andere systemen.

En dat concept werpt zijn vruchten af. Want Rondeel is de trotse eigenaar van een 3-sterren Beter Leven Kenmerk van de Nederlandse Dierenbescherming. Daarnaast mogen de eieren van Rondeel als enige in Nederland het logo van Stichting Milieukeur dragen. Het is echt razendknap om te zien hoe dit bedrijf opereert op het gebied van duurzaamheid en de productie van eieren. Een uitzonderlijke prestatie!

Ik kijk terug op een waardevol en inspirerend bezoek aan Rondeel. Met veel plezier ga ik de opgedane kennis overbrengen op de samenwerkers op locatie, zodat ook zij dit mooie verhaal van Rondeel verder kunnen uitdragen.

Remco Heddes is regiomanager Hutten Business Catering, regio Noord-Oost. Meer over Remco lees je hier.