Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Waarom wij gaan voor 365 Dagen van de Duurzaamheid

Vandaag is het Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Het doel is om samen te laten zien dat duurzaamheid past binnen ons leven. En dat vinden we bij Hutten een heel goed initiatief. Zelf houden we het niet bij een dagje per jaar, wij willen dat de aarde levensvatbaar blijft. Voor onze, maar zeker ook de toekomstige generaties. En dus staat duurzaamheid bij ons 365 dagen per jaar op de kaart! In onze bedrijfsvoering, met ons huislabel De Guijt en in de dagelijkse operatie. We bedenken bijvoorbeeld acties om de gasten op onze locaties te verrassen of ze op een leuke manier te laten nadenken over bijvoorbeeld gezondheid, vitaliteit en bewust leven. In de komende maanden staat het thema 'Zuinig op onze wereld' centraal.

Onze bedrijfsrestaurants ontvangen van ons middelen die hen ondersteunen. Bijvoorbeeld de nieuwskrant 'Barstensvol'. Die staat elke keer 'barstensvol' tips over het thema. De nieuwskrant is er voor de gasten om mee te nemen naar huis. Deze keer is het thema dus 'Zuinig op de wereld' en staat de krant vol tips over hoe je thuis energie kunt besparen en wat Hutten doet aan duurzaamheid. Heb je er wel eens aan gedacht dat een kwartiertje je raam opzetten en je huis luchten er juist voor zorgt dat je huis sneller is opgewarmd? Dat komt doordat de lucht dan niet zo vochtig is, en minder vochtige lucht warmt sneller op. En wat dacht je van het meenemen van je eigen mok naar kantoor? Dat drinkt toch lekkerder en het is beter dan al die wegwerpbekertjes. Met een keramiekstift maak je er helemaal jouw 'cup of tea' van, of koffie natuurlijk. Naast de krant is er een tafelflyer waarin een van de De Guijt-boeren centraal staat. Deze keer is dat Bert van den Brand met zijn tomaten. Gasten kunnen lezen wat hij doet aan duurzaamheid op zijn bedrijf.

Duurzame tips van samenwerkers
Dat het thema leeft binnen Hutten, merken we ook aan de spontane acties die we spotten op Mijn Hutten, ons sociale intranet. Daar deed een van onze samenwerkers ook een oproep aan zijn collega's voor tips in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Er kwamen zeker handige tips voorbij. Bijvoorbeeld over afwassen op onze bedrijfscateringlocaties. 'De broodjesschalen worden altijd nog in de spoelkeuken in Veghel gewassen, die hoef je dus niet op locatie te wassen', tipte een collega. En een ander: 'Vaatwasapparatuur verbruikt enorm veel energie. Kijk eens goed naar je flow van afwassen. Hoeveel tijd staat de machine ongebruikt, maar zorgt hij er wel voor dat de temperatuur 90˚ C blijft? Kun je later starten door meer te verzamelen en eerder stoppen door efficiënter te werken?' Handig en leuk om elkaar zo te inspireren.

Volgende week vertellen we je meer over onze actie om mensen te stimuleren met de fiets naar het werk te komen. Heb jij ook een duurzame tip? Deel hem dan hieronder.