Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Welbevinden revalidant staat centraal bij Recura

Vanaf eind januari verzorgt Hutten Care en Cure de gehele culinaire gastvrijheid bij Recura Revalidatie in Zaandam. Hutten wil een maximale bijdrage leveren aan een spoedig herstel van de gasten. Het welbevinden van de gast staat daarbij voorop in een intensieve samenwerking tussen de verschillende disciplines: verpleegkundigen, artsen, voedingsassistentes, facilitaire dienst en medewerkers van het restaurant.

Recura Revalidatie is een samenwerking tussen zorgverlener Evean en ziekenhuis Zaans Medisch Centrum. De afgelopen periode is het gastvrijheidsconcept in nauwe samenwerking met Evean ontwikkeld. Uiteraard zijn daarbij de entourage, de service en het assortiment belangrijke pijlers, maar de meest kritische succesfactor hierin zijn de medewerkers van Hutten die de culinaire gastvrijheid en dienstverlening dagelijks neerzetten.

Gastvrijheid naar een hoger plan
“Gasten komen hier voor een kortdurende revalidatie en verblijven hier enkele dagen tot een paar weken", vertelt Malou Vink van Hutten. Als manager horeca heeft zij de dagelijkse leiding bij Recura Revalidatie. “In deze tijd willen wij met een positieve gastvrijheid en ter plekke vers bereid eten en drinken bijdragen aan het herstel. Wij stellen continu de gast (revalidant, bezoeker en medewerker) centraal met de vraag: wat willen deze gasten denken, voelen, beleven en proeven? Daarbij is het uitgangspunt dat alles moet kunnen. Dat betekent dus dat we kunnen afwijken van vaste eetmomenten om tegemoet te komen aan de wens van de gast. Om zo te kunnen werken, is de afstemming met de verpleegkundigen, artsen en overige disciplines heel intensief." Nancy Weema, Clustermanager Zorg Oostergouw bij Evean beaamt dit: “Werken met Hutten is voor ons een nieuwe ervaring. Wij genieten van de manier waarop Hutten de gastvrijheid naar een hoger plan brengt. Onze revalidanten zijn zeer tevreden alsmede het personeel!"

Intensieve samenwerking
Charles Janssen, manager Care en Cure bij Hutten: “Recura Revalidatie wil in 2017 (h)erkend worden als toonaangevend in de revalidatiezorg in Nederland. Hutten heeft al meerdere jaren ervaring met gastvrijheidsconcepten in de revalidatiezorg, onder andere bij de Jacob kliniek, centrum voor revalidatie, in Haarlem. Met Ziekenhuis Bernhoven in Uden, waarvoor Hutten al het eten en drinken verzorgt, wonnen we in 2016 voor de tweede keer de Gastvrijheidszorg Award voor het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland (Gastvrijheidszorg met Sterren). Voor Recura blijven we onze gastvrije aanpak continu doorontwikkelen en bijsturen. Het is ons doel om een 4-sterren hotelambiance neer te zetten. Gezien de ervaringen in de eerste weken, mogen we met elkaar meer dan tevreden zijn over de gerealiseerde gastvrijheid en de samenwerking tussen alle betrokkenen."

Ben je benieuwd wat Hutten Care & Cure voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op met Charles Janssen.