Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Wereldmelkdag vier je met De Guijt

Kwark, kaas of karnemelk; elke dag eet of drink ook jij vast producten waar melk inzit. Om stil te staan bij het belang van zuivel, vieren we op maandag 1 juni 2015 dat het 'Wereldmelkdag' is. En wij doen dat natuurlijk met de lekkere verse melk en karnemelk van De Guijt, die geleverd wordt door onze helden van zuivelboerderij den Eelder uit Well.

Met de Wereldmelkdag schenkt de wereldvoedselorganisatie FAO (the Food and Agriculture Organisation of the United Nations) aandacht aan de rol van zuivel in ons leven. Melk bevat belangrijke voedingstoffen zoals calcium en vitamine B die bijdragen aan je gezondheid. Zo ook de zuivelproducten van ons duurzame label De Guijt. De melk en karnemelk komen van een boerderij met eigen koeien. Zo weten wij zeker waar de melk vandaan komt. We weten hoe de voedingsstromen op het bedrijf lopen en hoe de koeien gehouden worden. Op de boerderij van den Eelder bepalen de koeien bijvoorbeeld zelf wanneer ze naar buiten gaan en wanneer ze gemolken willen worden.

Melk maken doe je zo

De melkproducten van De Guijt zijn te vinden op onze bedrijfscateringlocaties. Zo ook bij DLL in Eindhoven. Daar vond op donderdag 28 mei een evenement plaats waarin de productie van zuivel centraal stond. Landbouwbedrijven kunnen voor het leasen van landbouwmacines, zoals dorsmachines, tractoren en melkmachines terecht bij DLL. Een van de producenten van deze machines is Lely. En het toeval wil dat onze leverancier den Eelder een melkmachine van Lely in gebruik heeft. Een mooie kans om onze De Guijt-melk en -karnemelk ook in the picture te zetten tijdens het evenement. In een serie evenementen presenteren de afdelingen van DLL hun werkzaamheden aan de andere afdelingen binnen het bedrijf. En dus stond er deze keer midden in Eindhoven een melkmachine van Lely voor het pand van DLL. In drie verschillende bijeenkomsten werden de aanwezigen, zo'n 300 deelnemers, bijgepraat over wat Lely precies is en doet. Na de presentatie konden de bezoekers de machines bekijken en meedoen met een prijsvraag. Ook werden ze uitgedaagd om deel te nemen aan een wedstrijdje ouderwets handmelken. Tijdens de borrel werden er uitsluitend kaas- en melkproducten geserveerd, zoals onze De Guijt kaasbitterballen.

De karnemelk van den Eelder is dit jaar uitgeroepen tot de lekkerste boeren karnemelk van 2015 bij de Cum Laude verkiezingen, de landelijke wedstrijd voor de lekkerste zuivelproducten van de boerderij van de Bond van Boerderijzuivelbereiders (BBZ). Kennismaken met de producten van den Eelder? Dat kan! Op zaterdag 27 juni 2015 is er een open dag en kun je genieten van al het lekkers. Daarnaast is er die dag van alles te zien en te beleven op de boerderij.