Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Wilde workshop voor koks Hutten

Wild, wat een prachtig seizoen! Gisteren was het een beestenboel in het Hutten Culinair Centrum in Veghel. Vanuit het hele land waren weer nieuwsgierige koks naar Veghel gekomen voor een vette workshop met wild en gevogelte. We wilden laten zien hoe de dieren in elkaar zitten, met welke delen we werken en de deelnemers natuurlijk zelf aan de slag zetten. Want door het zelf te doen, leer je het meeste. Onze chef-kok Guus Follings trapte af door ons te laten zien hoe je een ree vilt en uitbeent. Daarna gingen we zelf aan de slag met drie zwijnen, twee reeën, vier ganzen en een konijn.

Tussendoor testten we nog even de kennis van onze koks met een productenquiz. Ik had daarvoor twintig producten (groente, fruit, graan, noten, kruiden en specerijen) geselecteerd. Sommige bekend, zoals zoethout en steranijs, maar natuurlijk ook onbekende producten zoals tamarillo, cardamom leaves , nashi peer (Aziatische peer), tamarinde, watermeloenradijs, crosne, topinamboer (aardpeer) en peterseliewortel . Kijken, ruiken, voelen en proeven dus! Ter inspiratie hadden Guus en ik allebei een gerechtje voorbereid met deze producten. Guus maakte fazantfilet met mosterdfruit, kaas crème en koolrabi en ik een gerechtje van eendentong, met avocado, rozijn, vijg en kardemom.

Black box
De recepten hiervoor kregen de deelnemers mee naar huis, net zoals een aantal afbeeldingen met technische delen en achtergrondinformatie over wild. Na het uitsnijden en afvliezen, kregen de deelnemers een blackbox met vijf ingrediënten die ze moesten verwerken in een gerecht. Mooie gerechten en mooie smaken verschenen er op het bord! Met elkaar hebben we de gemaakte gerechten beoordeeld op smaak, structuur en presentatie om zo nog meer van elkaar te leren. Het was een hele leuke creatieve middag, ik kijk uit naar de volgende keer!

Wil je weten hoe het eraan toeging? Check dan het filmpje!

Wist jij dat we niet alleen workshops organiseren voor onze koks? Ook particulieren, scholen en bedrijven zijn van harte welkom. Informeer eens naar de mogelijkheden via: frenk.vandenberg@hutten.eu