Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Workshop Saladebar in Tilburg inspireert en motiveert

In het bedrijfsrestaurant van zorgverzekeraar CZ in Tilburg gaf chef-kok Jeroen Lips woensdag 9 maart de workshop 'Saladebar'. Tientallen samenwerkers van diverse Hutten-locaties in de regio Zuid glunderden vol trots na afloop over het resultaat: een kleurrijk geheel aan verse, lekkere en gevarieerde salades! En uiteraard proefden de nieuwsgierige samenwerkers na afloop van elkaars creaties.

Inspiratie opdoen, van betekenis zijn, leren van elkaar en een gezellig samenzijn. Dat is een notendop het doel van de workshop 'Saladebar'. “Hiermee willen we ook onze samenwerkers op locaties zonder kok laten zien wat er allemaal mogelijk is. Zo worden hun culinaire vaardigheden uitgebreid. Zodat zij ook iets bijzonders en creatiefs kunnen voorschotelen aan onze gasten, die we dagelijks willen blijven verrassen met onze lekkere producten", verduidelijkt Jeroen.

Samenwerken
Na de korte uitleg van Jeroen, gaat iedereen gedreven aan de slag. In het CZ-restaurant vormen zich al snel groepjes samenwerkers. Zakken met groenten worden gretig opengescheurd en messen worden gepakt om vervolgens in te worden gezet voor de salade in wording. Het ene clubje is geconcentreerd bezig met een aardappelsalade, andere samenwerkers storten zich met overgave op een salade met als hoofdbestanddelen pastinaak en rode wortel. Zo ook Monique Woestenborg, werkzaam op de locatie Rhenus Kraaiven in Tilburg. “Heel leuk om met zijn allen hier te zijn. Je steekt veel op van elkaar", vindt ze, voordat ze zich verder concentreert op haar 'kunstwerk'. Even verderop haalt Mandy Mol haar salade uit de oven. “Proef maar!", zegt ze enthousiast. Mol is onder meer als samenwerker actief voor CZ, dus is het voor haar een thuiswedstrijd. “De meeste samenwerkers die hier zijn, ken ik wel. Ik vind het prettig om nieuwe dingen te ontdekken. In je dagelijkse werk kom je hier minder snel aan toe, dus is het goed dat deze workshop wordt gegeven."

Combinaties
De zwoegende samenwerkers worden met veel plezier gadegeslagen door chef-kok Jeroen. “Supergaaf!", is zijn eerste reactie. In zijn inleidende praatje gaf Jeroen al aan dat ze met vragen altijd bij hem terecht konden. En dat heeft hij geweten ook. “Ik heb gelukkig veel vragen gehad, dat is alleen maar goed. Over hoe lang een salade in de oven moest en of bepaalde groenten wel konden worden gecombineerd. Het is echt heel tof om te zien hoe iedereen zijn best doet en elkaar helpt." Jeroen zou graag zien dat de zelfredzaamheid wordt vergroot. “Zodat onze samenwerkers laten zien dat ze zelf ook tot frisse en originele salades komen. Ze kunnen meer dan ze denken hoor", zegt hij met een knipoog.

Hoogtepunt
Alle samenwerkers werken toe naar het hoogtepunt van de middag: de salades die aan elkaar worden getoond. Iedereen prikt een vorkje mee van de bonte verzameling van salades. Duidelijk wordt dat iedereen gemotiveerd is om op de verschillende locaties aan de slag te gaan met de 'lessen van Jeroen'. Monique: “Wat mij betreft krijgt deze workshop snel een vervolg!"