Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Workshop vis: leren en inspireren

Gisteren stond er weer een workshop op het programma in het Hutten Culinair Centrum. Vorig jaar zijn we hiermee gestart vanuit de Keukenarchitectuur. We hebben meer dan 200 koks in dienst, allemaal met hun eigen specialisme. Zonde om die kennis niet breder in te zetten. Van elkaar leren en elkaar inspireren, dat is de insteek van de workshops dus. Vandaag stond alles in het thema van vis en vegetarisch.

We begonnen met twee kleine masterclass workshops van Bram Kanters en Guus Föllings. De twee top chefs brachten de dertig cursisten de fijne kneepjes van het fileren bij. Daarna mocht iedereen zijn kennis loslaten op de voorbeeldtafel vol met producten. Sebastiaan van Gestel had de meeste producten goed geraden: 18 van de 21! Zeer knap! Vervolgens ging iedereen koken. De chefs wilden graag een visgerecht en een vegetarisch gerecht gepresenteerd zien. Maar: er moesten wel producten uit de blackbox in verwerkt worden, bijvoorbeeld zee-egel, eekhoorntjesbrood, haringkuit of chocolade. We hebben teams samengesteld met koks uit alle divisies: een kok uit een van onze bedrijfsrestaurants laten samenwerken met een kok uit de partycatering bijvoorbeeld. En dat leverde hele mooi, originele en smaakvolle creaties op. Super leuk!

Loopt het water je ook in de mond? Bezoek dan eens een van onze daglocaties en kom het lekkere verse en pure eten zelf proeven! Kom bijvoorbeeld naar 't Boshuys in Best, daar kun je Guus Föllings live in actie zien of organiseer een evenement en wie weet is Bram Kanters een van je front cooks! Blijf je ons volgen? In onze volgende workshop staat er wild op het menu!