Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hoe we 365 dagen diervriendelijk willen zijn

Bij Hutten staat het welzijn van dieren hoog in het vaandel. Daarom werken we het hele jaar uitsluitend met vis, vlees en zuivel van dieren die een goed leven hebben (gehad). We gebruiken Rondeel-eieren en Volwaard-kip en ons rundvlees komt van Henk Broeders uit Berkel Enschot. Zo weten we van welke runderen ons vlees komt, we volgen het van grond tot mond!

Om dezelfde reden kiezen we bewust voor Rondeel-eieren van de kippen van Els van de Ven, die leven in een soort speeltuin voor kippen, met voor elk moment van de dag 'a place to be'. In het nachtverblijf kunnen de kippen eten, drinken, rusten en eieren leggen. Hun dagverblijf is bedoeld om lekker te scharrelen en te 'stofbaden'; net als in de bosrand, waar ze ook verkennen en beschutting zoeken. Dat sluit helemaal aan bij de natuurlijke behoeften van een kip, waardoor onze Rondeel-eieren éxtra lekker zijn.

Transparant en eerlijk verhaal
Zeker weten dat de dieren een goed leven hebben (gehad) is niet de enige reden om voor deze duurzame boeren te kiezen. We vinden het ook belangrijk om de aarde zo min mogelijk te belasten voor de productie van onze ingrediënten. Als iets niet van dichtbij kan komen, zoals bepaalde vissoorten, weten altijd van wie ze komen en hoe de producent werkt. Zo kunnen we je een transparant en eerlijk verhaal vertellen, want weten waar je voor kiest, dat vinden we belangrijk! Doordat we de logistiek en keuken geheel in eigen beheer hebben, kunnen we de hele keten op deze manier beheren. 

Eet Geen Dierendag
Op 4 oktober sluiten we ons daarom van harte aan bij het initiatief van Wakker Dier: Eet Geen Dierendag. Dierendag is immers dé feestdag voor dieren. In onze bedrijfsrestaurants bereiden onze chefs op 4 oktober voornamelijk vegetarische gerechten. Met groenten kun je volop variëren en spannendere smaakcombinaties maken dan je in eerste instantie verwacht. 

Wat kunnen we daarmee bereiken?
In Nederland worden 500.000 dieren gespaard als we met zijn allen één dag geen dieren eten. Als we dat ieder jaar doen, hebben we veel minder dieren nodig. Bovendien hebben we dan meer ruimte om de dieren die op ons bord eindigen, een beter leven te geven. Zodat ze kunnen wroeten en rondscharrelen. Het eten van plantaardige eiwitten is ook goed voor je gezondheid en beter voor de wereld, want er is minder CO2-uitstoot.

Kies jij op 4 oktober bewust lekker iets anders? 

Wil je meer weten over onze boeren? Lees dan hier verder.