Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten gaat elektrisch!

Hutten heeft sinds vrijdag zijn eerste elektrische bestelwagen. Een primeur! Wij zijn een van de zeventien bedrijven die deelnemen aan een duurzaam mobiliteitsproject van autobedrijf Jos van Boxtel uit Den Bosch.

We zullen de elektrische bestelwagen, een Nissan e-NV200, in eerste instantie voor een halfjaar leasen. In samenwerking met Nissan Europa wil Jos van Boxtel elektrisch rijden in de regio Den Bosch, Oss en Veghel stimuleren. De gebruikerskosten van een elektrische wagen zijn aanzienlijk lager dan van auto's die op benzine of diesel rijden. Bij een elektrische wagen hoef je bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen. Daarnaast zorgt meer elektrisch vervoer voor minder uitstoot en een betere luchtkwaliteit en dit draagt uiteindelijk bij aan de gezondheid van de bevolking. Iets wat wij natuurlijk van harte toejuichen!

Eigen logistiek
Hutten is uitgekozen als een van de partners van Jos van Boxtel, omdat bij ons duurzaamheid 365 (dit jaar 366!) dagen op de kaart staat. Dat dragen wij niet alleen uit met ons duurzame huislabel De Guijt, maar ook in onze dagelijkse operatie. Zo hebben we onze logistiek volledig in eigen beheer en gaat ons transportteam al elke dag op pad in milieuvriendelijke voertuigen. Productie, logistiek en consumptie zitten binnen Hutten dicht bij elkaar. Door die kortere keten leggen de producten en onze chauffeurs minder kilometers af. Daardoor is er minder CO2-uitstoot wat weer belangrijk is om onze wereld ook voor de toekomstige generaties leefbaar te houden.

Elektrisch rijden is de laatste jaren meer en meer in zwang geraakt. De PvdA stelde vorige week voor dat in 2025 alle auto's elektrisch zouden moeten rijden. Door de samenwerking met Jos van Boxtel geven wij alvast het goede voorbeeld! Het zou dus zomaar kunnen dat je binnenkort deze elektrische bestelwagen op de snelweg ziet.

Wil jij meer weten over het MVO-beleid van Hutten? Hier lees je meer.