Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Oncologische voeding van Hutten slaat aan in ziekenhuis Bernhoven

Hutten Care & Cure serveert sinds begin april hapjes aan oncologische patiënten die het zo nodig hebben in ziekenhuis Bernhoven in Uden. Wij willen graag van betekenis zijn voor mensen met kanker. De specialistische voeding helpt bij het draaglijker maken en het wegnemen van voedingsproblemen tijdens de vaak intensieve behandelingen. De eerste twee maanden zijn achter de rug….en de resultaten en waarderingen zijn goed. Wat blijkt? De patiënten hebben veel baat bij onze oncologische voeding. En daar mogen we met zijn allen best trots op zijn!

Uit de resultaten is gebleken dat met name onze smoothies goed gewaardeerd werden. Patiënten waren te spreken over de 'stevigheid' en de toegevoegde vezels. Uit verder onderzoek blijkt dat een groot deel van de oncologiepatiënten meer dorst heeft sinds de start van de behandelingen, daarnaast drinken zij meer dan voor de behandelingen. De zoetere hapjes, met name het bonennotentaartje en de panna cotta, kregen ook een goede beoordeling. De patiënten vonden de voeding 'verrassend lekker'. De panna cotta krijgt een gemiddelde score van 8,6 en is hiermee het favoriete hapje. In totaal werden ruim vijftig patiënten geënquêteerd. Ruim de helft hiervan gaf aan dat het voedingspatroon is veranderd door de oncologische voeding sinds de start van de behandelingen. We kunnen dan ook met gepaste trots zeggen dat onze hapjes vergeleken met normale voeding beter worden geproefd. En daar doen we het voor: om van waarde te zijn voor het welzijn van onze patiënten!

Hutten Care & Cure
Hutten Care & Cure gelooft erin dat goed en gezond eten en drinken bijdragen aan het welzijn en herstel. Daarom willen wij een substantiële bijdrage leveren aan de gezondheid van patiënten, gasten en bezoekers. Hutten Care & Cure ontzorgt opdrachtgevers van idee tot operationele bedrijfsvoering. Wij ontwikkelen, vaak in samenwerking met externe partijen, doelgroepen- en specialistische voeding, zoals oncologische voeding die we nu bij Bernhoven uitserveren, voeding met afwijkende consistenties en eiwitrijke voeding. Bij de ontwikkeling van de oncologische voeding betrok Hutten verschillende diëtisten en voedingswetenschappers. Daarnaast werkten wij intensief samen met Voeding & Kanker Info. Inmiddels zijn er zo'n vijftig oncologische hapjes ontwikkeld.

Wil je meer weten over Hutten Care & Cure? Neem dan hier een kijkje.

De hapjes voor oncologische patiënten zijn op de website van Voeding & Kanker Info te bekijken.