Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Stichting Voeding Leeft wint VGZ Zinnige Zorg Award 2016

Stichting Voeding Leeft heeft met het voedingsconcept 'Keer Diabetes Om' de VGZ Zinnige Zorg Award 2016 gewonnen. En daar zijn wij als Hutten erg trots op! Stichting Voeding Leeft is een van onze partners op het gebied van food innovation en is daarnaast onderdeel van Foodsquad, het innovatienetwerk dat streeft naar de realisatie van een nieuw voedselsysteem waarin voeding daadwerkelijk bijdraagt aan een beter leven.

Met 'Keer Diabetes Om' hebben diabetespatiënten door de aanpassing van voeding en levensstijl minder of in sommige gevallen zelfs geen medicijnen meer nodig. “Leefstijl als geneesmiddel, dat is innovatief en aansprekend", oordeelde de jury. Een belangrijke rol bij het concept is weggelegd voor patiënten die elkaar ondersteunen in verandering van hun eetpatroon en levensstijl. Met de uitreiking van de Zinnige Zorg Awards wil zorgverzekeraar VGZ initiatieven belonen van zorgverleners om te komen tot 'zinnige' zorg, waarbij de patiënt centraal staat en overbehandeling en verspilling wordt voorkomen zodat zorg betaalbaar blijft. Stichting Voeding Leeft ontving tijdens de uitreiking een bedrag van 10.000 euro om verder te werken aan innovatie in de zorg.

Hutten Care & Cure
Ook wij staan niet stil in het ontwikkelen van doelgroepen- en specialistische voeding, zoals oncologische voeding, voeding met afwijkende consistenties en eiwitrijke voeding. Hutten Care & Cure wil een substantiële bijdrage leveren aan het geluk, welzijn en herstel van patiënten, gasten en bezoekers door het exploiteren en beheren en bedenken van alles wat met eten en drinken te maken heeft binnen zorgomgevingen.

Benieuwd naar wat Hutten Care & Cure voor jou kan betekenen? Neem dan hier een kijkje.