Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Akker1 1

Gezonde aarde

Hutten zet zich in voor een gezonde aarde, want een gezonde aarde zorgt voor het behoud van biodiversiteit, ecosystemen en natuurlijke hulpbronnen. Daarom minimaliseren we de negatieve impact op het milieu, gaan we voor schone lucht en schoon water, het beschermen van bedreigde diersoorten en het voorkomen van klimaatverandering door het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. We richten ons specifiek op drie thema’s: milieu & biodiversiteit, klimaat en circulariteit.

Waar wij ons voor inzetten

Akker hash042de51c523c8e50

Milieu & biodiversiteit

We gaan milieuverontreiniging tegen. Denk hierbij aan stikstofuitstoot, luchtverontreiniging, gebruik van schadelijke stoffen en pesticiden. Dit draagt ook bij aan het beschermen van de biodiversiteit. Ook het tegengaan van voedselverspilling en het verminderen van water- en energiegebruik vallen hieronder. We doen dit door producten te kopen die een lage milieu-impact hebben of die een positieve bijdrage leveren aan bijvoorbeeld biodiversiteit, zoals biologische producten.

Whitepaper EAT Lancet

Klimaat

De productie van voedsel draagt voor 30% bij aan de opwarming van de aarde. Wij zetten ons in voor de afname van de CO2-uitstoot. Dit doen we door producten te kopen en gebruiken die weinig CO2 uitstoten in de productie- en/of gebruiksfase in de keten. We werken samen met regeneratieve en/of biologische boeren. Zij laten veel verschillende gewassen groeien. Dat is goed voor de biodiversiteit, de waterkwaliteit en de bodem en zorgt voor CO2-opslag in de bodem. Ook eten we met de seizoenen mee en maken en serveren we eten volgens de richtlijnen van de EAT Lancet-studie met een grotere rol voor plantaardig eten. 

Verspillingfabriek productie medewerker min

Circulariteit

Circulariteit, of de circulaire economie, is een economisch systeem dat is ontworpen om afval en het gebruik van hulpbronnen te minimaliseren door producten, materialen en grondstoffen zo efficiënt mogelijk te gebruiken en te hergebruiken. Hutten focust zich binnen dit thema op minder afval en de verlaging van voedselverspilling op locatie en in de keten. Hutten bestrijdt voedselverspilling door de eigen productie al jaren. We meten deze jaarlijks binnen de diverse divisies en passen elk jaar de doelstellingen aan. Ook hebben we een verpakkingsbeleid waarmee we onder andere werken aan minder onnodig verpakkingsmateriaal.

Neem contact met ons op

BH Commercie